Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om FK Kozara A-lag

Följ

A-lag

Följ oss för uppdateringar
Följ
FK Kozara
Fotboll
A-lag
Tabell
Lag M V O F P
1 FK Kozara 22 18 1 3 68
2 Jonsereds IF 22 13 4 5 50
3 Kode IF 22 12 4 6 49
4 SKIF Semberija 22 11 3 8 44
5 Gårda BK 22 11 4 7 41
6 Stenkullen GoIK 22 9 6 7 39
7 Nol IK 22 9 5 8 37
8 Lunden Överås BK 22 8 1 13 30
9 Floda BoIF 22 6 6 10 26
10 Mossens BK 22 5 1 16 19
11 Guldhedens IK 22 4 6 12 18
12 Partille IF FK 22 4 3 15 17

Match

SKIF Semberija

1 - 2
Bergsjövallen 1 Gräs
30 juni 2017
19:30

FK Kozara

Referat

Ytterligare 3 poäng till protokollet

Den sista matchen innan sommaruppehållet för Kozaras del spelades på Bergsjövallen. Det var dags för det som i folkmun kallas för Balkan-derbyt, då Semberija stod för motståndet. Semberija har haft blandade insatser i år, man låg inför denna match strax under toppskicket och en seger skulle innebära viss kontakt med topplagen och hopp om att blanda sig i striden om någon av platserna som leder till division 3. Kozara saknade idag Kassim p g a skada, och med det fanns en viss oro bland bortasupportrarna.

Matchen inleddes lite trevande från båda lagen. Om det berodde på det höstlika vädret med snålblåsten, eller att man var trötta efter en lång vårsäsong låter vi vara osagt. Semberija hade ett visst spelövertag, men målchanserna lyste med sin frånvaro. Det dröjde ända till den 20:e matchminuten innan det hände något pulshöjande. En Semberijaspelare föll då i Kozaras straffområde. Domaren valde dock att fria i den situationen, till Semberijas stora förtret.

I den 25:e minuten kom två Semberijaspelare helt fria med Dejan. Bollföraren valde att passa sin medspelare (möjligtvis i offsideläge) och alla är redo att notera 1-0 till Semberija. Då gör Dejan en helt galen räddning. Med något som mest liknar en flygande bensax/glidtackling så lyckas han bryta bollen klockrent. Ett grymt ingripande.

I matchminut 35 slår Kozara en lång crossboll ut på högerkanten. Rengber och Semberijas målvakt rusar båda på bollen. Rengber är klockrent först på bollen. Semberijas målvakt är en halvsekund sen in i situationen, och fullständigt klubbar ner Rengber. Domaren blåser för straff, men assisterande tillkallar honom till sig. Efter en minikonferens ändrar domaren sitt domslut till frispark, vilket i sig känns som ganska rätt. Däremot så är det mycket märkligt att målvakten får vara kvar på planen. Efter något som ute på stan hade renderat i 3 månader på anstalt för överfall, så nöjer sig domaren med att ge gult. Svagt. I halvlekens sista anfall får Semberija hörna. Den går mot andra stolpen, där Semberijaspelare lyckas nicka utanför öppet mål.

Andra halvlek inleds lite som den andra, med ett visst Semberija-initiativ, dock utan att skapa något farligt. I den 52:a minuten ställer Kozara om efter ett brutet Semberija-anfall. Exet sätter fart mot motståndarmålet, spelar ut till Ali på högerkanten. Denne slår ett, som det ser ut, alldeles för långt inlägg. På bortre dyker dock Denis upp och slår ett löst kort inlägg till Goran, som ger Kozara ledningen. I det läget var det väl inte helt rättvist.

Semberija låter sig inte nedslås av målet, utan fortsätter att anfalla friskt. I den 56:e har man ett farligt skott från högerkanten, men bollen smiter strax utanför bortre stolpen.

I den 59:e minuten så kommer kvitteringen till slut. En frispark lyfts in i Kozaras straffområde. Bollen går mot en Kozara-spelare, som gör en direkt dålig rensning. Bollen kommer perfekt för en Semberija-spelare som med en bicycleta kvitterar. Det var ett riktigt snyggt avslut och mål av högerbacken, och resultatet var i det läget logiskt.

Efter kvitteringen böljar spelet fram och tillbaka. Krafterna börjar tryta hos bägge lagen och med det blev defensiven lidande hos bägge lagen. I den 75:e minuten får Semberijas vänsterback sitt andra gula för dagen och tvingas kliva av.

Så mellan matchminut 77 och 80 exploderar det fullständigt. Kozara får en frispark på vänsterkanten. Bollen slås in av Kenan, Semberija rensar och får kontroll på bollen. Helt plötsligt har man en kontring med 4-5 man mot två Kozaraspelare. På Kozaras högerkant kliver en Semberijaspelare in med bollen i straffområdet och blir neddragen. Straff. Solklar.
Straffen slås välplacerat och hårt i mål. Inte. Dejan ville i det läget annat. Med en fantastisk räddning håller han Kozara kvar i matchen i det läget. Återigen ett grymt ingripande av keeper.

Publiken hinner inte mer än hämta andan förrän Kozara kommer i ett anfall. Victor får bollen på högerkanten, och antingen skjuter väldigt dåligt eller passar väldigt bra. På bortre dyker Denis upp och ger Kozara enkelt ledningen igen. Rättvist? Mnjaa. Skönt? Definitivt.

Efter bortalagets ledningsmål trycker Semberija på med allt och alla. Man skapar ett rejält tryck på Kozara men det dröjer ända till matchens sista bolltouch innan man är nära att kvittera. Man får till ett avslut som de flesta ser i mål, när Dejan gör en panter-räddning och räddar vid ena stolproten. Direkt efter det blåser domaren av matchen.

Att detta skulle bli en jobbig match redan på förhand visste alla. Semberija verkar höja sig med 20% i derbyt, så även denna gång. Stundtals spelar dom den effektivaste fotbollen i serien, men man är tyvärr alldeles för ojämn i matcherna för att aspirera på en topplacering.

För Kozaras del så kommer nu ett lägligt sommaruppehåll. Det är en hel del spelare i laget som dras med skador och småskavanker, som nu får tillfälle att kurera sig. Man går till uppehållet med sju poängs försprång till Jonsered, vilket inte ens den mest optimistiska medlemmen i föreningen hade trott inför seriestart. 36 poäng efter 14 matcher är klubben riktigt nöjd med, och det ger ett mycket bra utgångsläge inför höstdelen av serien.

Avslutningsvis så måste vi ge en spelare extra beröm för kvällens insats. Som ni nog anar så handlar det om Dejan. Även om man i Kozara oftast vill säga att vi vinner som ett lag, så får man nog idag säga (med all respekt för målskyttarna) att det var Dejan som vann matchen åt oss idag. Helt klart hans bästa match i Kozara-tröjan!

Därmed sätter vi punkt för vårsäsongen med att önska alla läsare, supportrar, laget och de som sliter i det tysta för att vi ska nå årets målsättning, en riktigt skön sommar!!!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Dennis Selim 1 1 1 0 0 0
Goran Mihajlovic 1 1 0 0 0 0
Victor Buchim 1 0 1 0 0 0
Ali Sanduvac 1 0 0 0 0 0
Exequiel Cortes 1 0 0 0 0 0
Hassan Köse 1 0 0 0 0 0
Kenan Galijatovic 1 0 0 0 0 0
Naim Khreis 1 0 0 0 0 0
Naser Zumberi 1 0 0 0 0 0
Nuri Akyol 1 0 0 0 0 0
Ognjen Markovic 1 0 0 0 0 0
Rengber Kalash 1 0 0 0 0 0
Sizar Ayoub 1 0 0 0 0 0
Sohell Kassal 1 0 0 0 0 0
Suleyman Traore 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Dejan Gorcanac 1 0 0 0 1 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

ons 12 apr 2017, 20:15 FK Kozara - SKIF Semberija 3 - 2